Når vi i NANI har ambitioner for både den enkeltes og for vores fælles sundhed og velvære, så er det helt naturligt for os, at det først og fremmest udspringer fra en grundliggende ideologi om at agere bæredygtigt. Overfor hinanden, vores miljø og vores brug af jordens ressourcer. Derfor går vi i NANI meget langt for at produktionen af vores naturlige kosttilskud er bæredygtig på så mange måder som muligt. 

Billede af trækroner fordi vi gør op i bæredygtighed
Grøntsager

Vores tilskud laves af vilde og økologiske planter

Da vores whole food og food state tilskud er naturlige og organiske, finder de alle deres oprindelse i frugt og grøntsager, mad og ikke mindst i et væld af naturens urter. Derfor er det vigtigt for os, at disse er høstet fra den vilde natur eller er økologisk dyrket og dermed ikke er blevet udsat for sprøjtegifte og pesticider. Både for miljøets og jordens skyld, men så sandelig også for din og vor alles sundheds skyld. 

Vores råvarer skal være rene, sikre og de må ikke være til belastning for miljøet. Ellers giver det slet ikke mening at lave fødevarebaserede tilskud i vores verden.  

billede af vildlaks fanget med bæredygtighed
Sockeye vildlaks

Selv i produktion af vores vildlaksolie fra Alaska, som er et af vores animalske produkter, sætter vi meget høje krav til, hvordan vi forbruger af naturens ressourcer. Vildlaksen, der anvendes til vores omega-3 olie, er den såkaldte socekey salmon, som er en særlig art, der dør naturligt, efter at den har gydet. Vildlaksen indfanges derfor udelukkende i tiden mellem gydning, og inden den ville forgå af naturlige årsager. Fangsten til produktionen af vores fiskeolie påvirker derfor ikke den naturlige bestand, og olien koldpresses udelukkende af de dele af fisken, der ikke anvendes som spisefisk. 

Vi er derfor glade for at kunne sige, at NANI’s vildlaksolie er både bæredygtig fanget, MSC certificeret og uden ressourcespild.

Social bæredygtighed gennem lokale initiativer

Ud over at vi sikrer os, at vores råvarer er rene, vilde eller økologiske, da vægter vi også, at vores leverandører af bær, planter og urter fra hele verden har ordentlige forhold for deres medarbejdere. 

En af vores store leverandører af urteekstrakter, har f.eks. forpligtet sig til at bidrage til at forbedre levevilkårene for deres arbejdere og for de lokalsamfund, hvorfra de dyrker og høster deres urter. Gennem samarbejde med lokale NGO’er og foreninger støtter de både projekter, der tilgodeser alt fra miljø til sundhed, uddannelse og økonomisk udvikling i lokalsamfundene. 

Billede af djævleklo
Djævleklo

Eksempelvis tilbyder de gratis tandpleje og undervisning i tandhygiejne til lokalbefolkningen langs Ucayali floden i Amazonas, ligesom de sikrer, at de lokale arbejdere fra Nambia, der dyrker vores djæveklo, får en fair løn og lærer at dyrke jorden både økologisk og bæredygtigt forsvarligt. Vores leverandør af vilde tyttebær og solbær fra de finske skove har mange udenlandske plukkere fra eksempelvisThailand. Disse sikres gode leveforhold, lægehjælp og forsikring, ligesom de aflønnes efter europæiske standarder. Arbejderne kan dermed forsørge deres familier derhjemme og forbedre disses levestand betydeligt.

Vores emballager er lavet af genbrugspap- og plast

Billede af vores emballager

Når både produktionen og indholdet af vores tilskud sker efter bæredygtige hensyn, er det kun naturligt, at vores emballager også laves af miljørigtige og genanvendelige materialer. 

Alle vores bøtter til vitaminer, mineraler mv. er fremstillet af PET plast, der er godkendt af EU som velegnet til opbevaring af fødevarer. Plasten er ikke skadeligt for miljøet og kan genbruges til et væld af produkter, som fleecetøj, fiberfyld til soveposer og dynejakker, ark og film samt til emballage af fødevarer. Lågene til bøtterne er lavet af aluminium, som også kan genbruges og omdannes til nye produkter. 

Alle vores kurpakker er pakket i papæsker af genbrugspap, ligesom de sachetter vi pakker de enkelte dagsdoser i af lavet af genbrugspapir. 

Derfor vil vi i NANI også blive rigtig glade, hvis du affaldssorterer emballagen fra dine NANI-produkter korrekt. Så kan vi sammen hjælpe hinanden med at genbruge ressourcerne igen og igen:

Sådan affaldssorterer du emballagen fra dine brugte NANI-produkter:
  • Plastbøtter fra vitaminer og mineraler: Kommes i plastcontaineren (genbrugskode PET 01)
  • Aluminiumslåg fra bøtter kommes i metalcontaineren (genbrugskode ALU 41). 
  • Tomme kurpakker kommes i containeren til småt pap.
  • Tomme Sachetter skal i restaffald sammen med almindeligt husholdningsaffald.

Selvom vi i NANI allerede har taget en lang række bæredygtige valg, så er vi også bevidste, om at det er et område i konstant udvikling. Derfor gør vi meget ud af at holde os opdaterede, så vi fortsat og fremadrettet kan træffe de bedste og mest bæredygtige løsninger i alt hvad vi gør.

NANI er Nutrients ANature Intended