Lyder hedeture, træthed, irritabilitet og urolig søvn bekendt? Det er nemt, både at blive forvirret og frustreret over nogle af de ting, der sker i vores krop, når vi som kvinder når overgangsalderen. Heldigvis er der faktisk rigtig meget, du selv kan gøre for at bevare dit velvære og dit overskud i dagligdagen – på helt naturlig vis. Så læs med her og bliv klogere på kvindens overgangsalder, og lær hvordan du kan imødekomme din krops forandringer med alt det bedste fra naturen.

Kvinde der smiler
Overgangsalderen kan sagtens være fyldt med overskud og godt humør. Med naturens urter, vitaminer og mineraler kan du gøre meget for at bevare din sundhed og dit velvære i det daglige. FOTO: Pexel

Hvorfor kommer kvinden i overgangsalderen? 

Menopausen, eller kvindens overgangsalder, er en periode, der typisk indtræder ved 45-55-årsalderen, og som igangsættes af, at der sker et fald i hormonniveauet. Det betyder helt konkret, at du ikke producerer nær så meget østrogen og progesteron, som du tidligere har gjort, og derfor ophører menstruationen og fertiliteten. Det er derfor heller ikke så underligt, at der i denne periode sker en masse ting i din krop. Den skal nemlig til at fungere på en anden måde, end den har gjort i mange år. 

Hvordan lige netop du oplever overgangsalderen, er dog helt individuelt, og symptomerne kan variere meget fra kvinde til kvinde. Uanset hvad, så vil tiden nok komme til at spille både dit sind og din krop et par puds, som alle kræver lidt tilvænning. 

Men bare rolig – uanset om du har lette gener eller føler dig meget plaget i hverdagen, så er der masser af hjælp at finde i naturens apotek og dens mange urter. 

Rødkløver mod hedeture og gener forbundet med overgangsalderen
Rødkløver

Typiske tegn på overgangsalder

Selvom alle kvinder oplever overgangsalderen forskelligt, er der alligevel nogle typiske ændringer, som mange kvinder er fælles om. Nedenfor kan du blive lidt klogere på nogle af de mest almindelige symptomer, ligesom du får tips til at afhjælpe dine gener og støtte dine behov med alt det bedste fra naturen.  

Uregelmæssige blødninger
Støtter remineralisering af knoglestrukturen i forbindelse med tab som følge af overgangsalder
Salvie

Det er helt normalt, at dine sidste menstruationer bliver uregelmæssige og kommer hyppigere eller med flere måneders mellemrum. Nogle oplever kraftigere blødninger, mens de hos andre mindskes betydeligt. Vid at der intet farligt er ved det, og at det er helt normalt.

Hedeture og øget svedtendens

Fordi du producerer mindre østrogen, bliver du samtidig også mere følsom overfor temperatursvingninger. Nogle kvinder oplever at have mange hedeture dagligt, andre kun om natten, mens nogle næsten aldrig plages af dem. 

Hedeturene kan dog ofte være ledsaget af uro, hjertebanken og svedproduktion, og selvom det bare er rigtig irriterende, kan det også være, at du med tiden kan finde ud af, om der er nogle særlige ting, der igangsætter hedeturene hos dig. Det kan f.eks. være indtag af kaffe, alkohol, krydret og stærk mad eller perioder med stress og uro. Prøv om du kan finde et mønster, og se om du kan tage dine forbehold.

Heldigvis kan du også afhjælpe dine sved og -hedeture med naturlige urteekstrakter af særligt rødkløver og gotu kola. Rødkløveren mindsker svedtendens, og gør dig bedre til at stå imod, hvad end der måtte igangsætte dine hedeture, mens gotu kola bidrager til et normalt fungerende hjerte-karsystem og støtter op om hele dit kredsløb.

rosenrod til overgangsalderen
Rosenrod
Søvnproblemer

Som effekt af forskelligt ubehag, og ofte pga. hedeturene , kan nattesøvnen også sættes på prøve i kvindens overgangsalder. Her kan urter som rosenrod, citronmelisse, kamille og baldrian komme dig til undsætning grundet deres afslappende egenskaber, der kan hjælpe dig med at få en roligere og bedre nattesøvn.

Driller humøret?

Oplever du, at humøret ikke er i top, eller at det skifter hurtigt? Nogle kvinders humør påvirkes meget af overgangsalderen, men heldigvis er ekstrakt af rødkløver også her fantastisk. Den afhjælper gener som rastløshed og irritabilitet, mens ekstrakt af rosenroden, som en adaptogen urt, støtter din mentale ydeevne og hjælper både krop og sind til at håndtere følelsesmæssig stress. Sammen kan de to urter hjælpe dig med at bevare dit gode humør og mindske humørsvingninger.

gotu kola til overgangsalderen
Gotu kola
Udtørring af slimhinderne

Menopausen påvirker også vores slimhinder, som bliver tyndere og mere sårbare med alderen. Øjnene kan ske at føles tørre, hvis du bruger kontaktlinser, mens mange kvinder også kan mærke det i underlivet i form af tørhed. Hertil er ekstrakt af gotu kola helt oplagt til dig, da den bidrager til at vedligeholde bindevæv og slimhinder.

Øget knogletab

Vores knoglevæv er ligeledes følsomt overfor faldet i hormoner, og vi vil i årene under og efter menopausen tabe en del af vores knoglemasse. For særligt kvinder er det derfor rigtig god mening i at have en sund og daglig knoglepleje, for at mindske mineraltabet fra knoglerne mest muligt. I NANI kan vi anbefale et urtetilskud af salvie, som naturligt understøtter remineraliseringen af knoglerne, mens en daglig kombination af NANI’s organiske calcium og vegetabilske D3 vitamin sammen giver dig den optimale pleje af dine knogler.

NANI kosttilskud til overgangsalderen for kvinder

NANI’s calcium-tilskud er en whole food bestående udelukkende af en islandsk rødalge, der er naturligt rig på organisk bundet calcium og magnesium i naturlig balance. Algen er blot pulveriseret og kommet i en plantekapsel til dig. Vores calcium er således et vegetabilsk og højt optageligt mineraltilskud til dig, der vil vedligeholde dine knogler, muskler og tænder. 

NANI’s food state D3 vitamin stammer fra skovbunden og er 100% vegetabilsk, da den er udvundet af mosplanter. Denne danner D3 på præcis samme aktive form, som vi selv gør i huden ved solpåvirkning, og den er derfor klar til brug i kroppen. D3 vitamin bidrager bl.a. til optagelsen af calcium og til immunsystemets normale funktion. 

En samlet og holistisk urteløsning til dig – så kan du nøjes med at nyde livet 

Puha. Det var en lidt længere liste! Men overgangsalderen kan for de fleste netop ikke kun mærkes på én måde, men derimod vise sig på mange måder. Derfor har vi i NANI sammensat et holistisk tilskud af standardiserede, nøje afstemte og virksomme urteekstrakter, der arbejder sammen om ikke blot at afhjælpe ét aspekt af kvindens overgangsalder, men dem alle på én gang. 

NANI’s kurpakke Kvinde 45+ er derfor til dig, der ønsker ét enkelt men praktisk og synergistisk tilskud, der både afhjælper og forebygger de mest typiske symptomer forbundet med kvindens overgangsalder. 

Hver dagsdosis Kvinde 45+ indeholder: 
NANI kurpakke til overgangsalderen
  • Rødkløver afhjælper gener såsom hedeture, sved, rastløshed samt humørsvingninger og irritabilitet.
  • Rosenrod bidrager til en optimal mental og kognitiv aktivitet, ligesom den hjælper organismen med at tilpasse sig følelsesmæssig stress. Rosenrod er også gavnlig ved søvnproblemer, og kan derfor være med til at give dig en roligere og bedre søvn.
  • Gotu kola hjælper med at opretholde en god kognitiv ydeevne og bidrager til et normalt fungerende hjerte-karsystem.
  • Salvie understøtter remineraliseringen af knoglestrukturen som følge af ændringer efter overgangsalderen. Salvie støtter desuden immunsystemet og bidrager til en normal mavefunktion og øget velvære trods øget svedproduktion i menopausen.

Kvinde 45+ består af 30 praktisk pakkede dagsdoser til en måneds forbrug, så du nemt kan tage dit tilskud derhjemme eller på farten. Når du starter op på Kvinde 45+, anbefaler vi altid, at du tager din fulde dagsdosis hver dag. Oplever du god effekt af urterne, kan det være, at du efter en-to måneds forbrug kan halvere din dagsdosis og stadig opnå samme gode effekt. Prøv dig frem med hvilken dosis, der passer til dig.

Uanset hvad, så bliver det ikke nemmere og mere enkelt at huske dit daglige kosttilskud. Det eneste du da skal tænke på, er at være dig selv og at nyde livet.

TIP: Supplér evt. kurpakken med et dagligt indtag af NANI’s whole food calcium og vores food state D3 vitamin for hver dag også at vedligeholde og bidrage til din knoglesundhed.

NANI er Nutrients ANature Intended

NANI kosttilskud til kvindens overgangsalder
Vores bedste produkter til dig der vil bevare din sundhed og dit velvære under overgangsalderen – på helt naturlig vis. NANI Kvinde 45+, Vegetabilsk D3 vitamin fra mos og organisk calcium på algeform.