Har du også svært ved at forstå, hvad der står på deklarationen af dine kosttilskud? Og er du kritisk overfor, hvad dine tilskud består af, når det handler om fyldstoffer, hjælpestoffer, coating osv.? Det forstår vi godt. I NANI sætter vi derfor kompromisløse krav til hvilke kilder vores vitaminer og mineraler stammer fra, men også til hvad vores kosttilskud derudover består af. Ved at vælge vores produkter kan du være sikker på, at dit tilskud er på organisk form og stammer fra naturlige kilder.

NANI er organiske kosttilskud

Vitaminer og mineraler fra naturlige kilder

I NANI afspejler vores navn og motto Nutrients ANature Intended altid vores tilgang til at lave de bedste kosttilskud til dig. Og vi tror på, at naturen ved bedst. Derfor tror vi også på, at de former, hvorpå vitaminer og mineraler findes i frugt og grøntsager, er den form, som vores krop kender bedst og kan udnytte optimalt. NANI’s tilskud, vitaminer og mineraler stammer derfor enten direkte fra naturen som whole foods, eller er vha. food state metoder inkorporeret i planter, mælkesyrebakterier eller gærceller. Derfor har alle vores tilskud fødevareform – ligesom den mad vi spiser til daglig.

Termer på kosttilskudsdeklarationer

Desværre kan vi i nogle tilfælde være begrænset af, hvordan vi må udtrykke det på vores etiketter. Når vi udarbejder deklarationer til kosttilskud, er der ifølge lovgivningen nogle helt bestemte betegnelser, der skal anvendes, når vi angiver, hvad vores produkter består af. Og derfor er det som forbruger heller ikke altid til at udlede, om stoffet er syntetisk fremstillet eller stammer fra naturlig kilde.

Når der på vores Multi Vitamin eksempelvis er angivet, at hver kapsel bl.a. indeholder 100 mcg Folsyre, så er det ikke den syntetiske og inaktive form af folat, men derimod den aktive plantefolat med formen 5-MTHF. Vi skal blot deklarere det som ”folsyre”, men den form du finder i vores produkter, er den samme du får, når du spiser bælgfrugter og grønne grøntsager. Den er aktiv, fra naturlig kilde og klar til brug i kroppen. Det samme er tilfældet, når vi f.eks. på nogle af vores produkter angiver askorbinsyre for C vitaminindholdet. Vores C vitamin er dog helt naturlig og stammer fra acerola kirsebær og andre naturlige kilder. 

Fyldstoffer og hjælpestoffer lyder bare ikke så naturligt? 

Nej det gør det ikke, og de kan til tider også have nogle temmelig kemisk klingende navne. Men de kan faktisk godt være ganske naturlige alligevel. Men før vi lige dykker yderligere i vores brug af fyld- og hjælpestoffer, kommer først en lille forklaring af vores brug af betegnelserne:

  • Fyldstoffer er noget vi tilføjer et kosttilskud for netop at skabe fylde. Det sikrer at dit tilskud ikke bliver for stærkt. 
  • Hjælpestoffer anvendes for at man bedre kan arbejde med ekstrakter i en påfyldningsfunktion, eller de kan anvendes for at bringe vitaminer og mineraler på en form, hvor de er godt beskyttet og har en stabil tabletform.

I NANI´s produkter består fyldstoffer i stort set alle tilfælde af det, vi anser som super foods. For eksempel er der i vores urteekstraker af Ingefær og Russisk rod tilført en af vores favoriturter, brændenælde, som fylde. I vores naturlige E-vitamin produkt, med otte forskellige E vitaminer fra bl.a. bælgfrugter, er der derimod tilført økologisk grønkål som fyldstof. 

Vores fyldstoffer optræder derfor nærmere som en bonus: De er tilført for at vores produkter ikke bliver for stærke, men med dem får du også et væld af andre gavnlige næringsstoffer. I få af vores urteekstrakter er der brugt fyldstoffer som majspulver eller andre plantedele, for at gøre ekstrakterne nemmere at arbejde med. 

Af hjælpestoffer anvender NANI også stoffer fra planteriget. Eksempelvis indeholder vores D3 vitamin og Selen hjælpestofferne stearinsyre og silicium dioxid. Det lyder rigtig nok lidt kemisk, men stearinsyre er ganske enkelt et vegetabilsk fedtstof, som vi anvender for at holde vitaminer og mineraler godt beskyttet. Silicium dioxid, eller på dansk kisel, er et jordbundet mineral. Kisel benytter vi for at holde produkterne tørre, så de ikke klumper sammen, ligesom vi også anvender det til at beskytte eksempelvis mineraler i en tablet.

Multi B vitaminer

Kapsler og coating

Alle vores kosttilskud i hårde kapsler er fyldt i vegetabilske kapsler, lavet af naturlige plantefibre som pullulan og cellulose. Vores Q10 og Alaska Vildlaks Omega 3 er fyldt i bløde gelantinekapsler for optimal beskyttelse og holdbarhed. Disse er derfor også af naturlig kilde men egner sig ikke til vegetarer og veganere. 

Når det kommer til vores tabletter, er ingen af vores tabletprodukter coatede, og de kan derfor have en let ru overflade, som du måske kan mærke på tungen. Men vi har i NANI valgt at undlade sådanne stoffer, når de ikke har en absolut nødvendig funktion. 

Når du vælger NANI, vælger du naturlighed fra inderst til yderst. Alt lige fra vores urter, vitaminer og mineraler til vores fyldstoffer og kapsler er af organisk form. Uden unødig kemi og E-numre.

NANI er Nutrients ANature Intended