Selv om vi ikke så ofte taler om mandens overgangsalder, så vil de fleste mænd, på den ene eller anden måde, også kunne mærke, at der sker forandringer i deres krop midt i livet – både fysisk og mentalt. Læs med her og bliv klogere på mandens overgangsalder, og lær hvordan du selv kan bidrage til at bevare din styrke og din energi – på helt naturlig vis.  

Midaldrende mand i værksted nået mandens overgangsalder
Mænd oplever også forandringer i deres krop, når de når overgangsalderen – også selvom det ikke er noget, vi taler så meget om. Men det er en skam, at vi ikke gør det! For der er faktisk rigtig meget, du kan gøre for at have det godt i din hverdag. FOTO: Pexels.

Hvad sker der i mandens overgangsalder?

Hos kvinder indtræder overgangsalderen med et tydeligt skel, når fertiliteten ophører, men selvom tegnene hos mænd ikke er ligeså tydelige, oplever også de forandringer, når de når overgangsalderen og træder ind i et nyt stadie af livet. Andropausen, som mandens overgangsalder også kaldes, vil dog typisk ske mere gradvist og nogle gange strække sig over flere årtier. Fælles for både mænd og kvinder er dog, at der sker et fald i hormonniveauet, hvilket for mænd betyder, at de ikke producerer nær så meget testosteron, som de tidligere har gjort. 

Hvordan overgangsalderen påvirker dig er helt individuelt, og symptomerne kan derfor også variere meget i styrke fra mand til mand. Det er dog værd at vide, hvad tegnene er, så du kan gøre mest muligt for fortsat at have det godt i din hverdag.

Og bare rolig. Uanset om du kun føler lettere forandringer, eller du er meget plaget i hverdagen, så er der flere ting du selv kan gøre, ligesom der er masser af hjælp at finde i naturens apotek. Men lad os starte med at blive klogere på nogle af de mest typiske symptomer på mandens overgangsalder. 

Billede af to løbere. Den fysiske formåen svækkes også i mandes overgangsalder

Kan du genkende nogle af disse tegn?

Ændring i holdninger, humør og stemningsleje

Oplever du, at humøret ikke er, som det plejer? Måske din partner, din chef eller dine venner ligefrem har kommenteret på det? Det er faktisk helt normalt, at nogle mænd oplever at humøret kan falde et nyk i overgangsalderen, ligesom andre oplever, at de ligefrem ændrer syn og holdning til nogle ting i tilværelsen. Testosteron er nemlig med til at regulere dit humør, dit temperament og dit stemningsleje. Så når din produktion af hormonet falder, kan det nemt komme til udtryk bl.a. på dit humør. 

Billede af en fodbold
Mindre energi og svækkelse af den fysiske formåen

Dit energiniveau kan falde i takt med at dit testosteronniveau falder, ligesom det også kan påvirke din fysiske styrke. Det kan være svært at erkende, at man ikke har samme power eller er lige så atletisk, som man tidligere har været. Med det bør faktisk bare være din bedste motivation til at dyrke endnu mere motion! Motion og styrketræning vedligeholder nemlig din styrke og frigiver lykkehormoner, med det hæver også dit testosteronniveau. Den pointe vender vi snart tilbage til – men først og fremmest er det unægteligt også med til at forbygge næste punkt. 

Tendens til at tage på i vægt

Det lavere testosteronniveau kan også have den lidt uheldige bivirkning, at du får nemmere ved at tage på i vægt – og desværre særligt på maven, hvilket ikke er godt for din generelle sundhed. Så prøv at begrænse slik, alhohol og fed mad til særlige lejligheder og sørg for at spise sundt i din hverdag.  

Mindre lyst til sex

Har du også oplevet, at din sexlyst er faldet? Eller at potensen ikke er, hvad den har været? Også din seksuallyst er tæt forbundet med dit testosteronniveau, og når det falder, er det derfor helt naturligt, at din lyst til sex bliver mindre med årene. 

Vandladningsproblemer

Når du bliver ældre, forstørres mandens prostata helt naturligt, hvilket gør, at den godt trykke lidt på blæren. Det kan medvirke, at du oftere skal tisse, ligesom du måske også kan have en oplevelse af, at det tager længere tid at tømme blæren. 

Tyndere i toppen

Det her punkt er der ingen af os, der kan undgå. Når vi bliver ældre, så taber vi ganske enkelt mere og mere hår, og det bliver tyndere hos både mænd og kvinder. Hvad mange dog ikke ved er, at normal hårvækst i høj grad også forudsættes af, at vi hver dag giver vores krop de rigtige byggesten i form af gode vitaminer og mineraler. Her kan et tilskud af to mineraler zink og selen være helt oplagt, fordi de sammen er med til at vedligeholde både hud, hår og negle.

Og for lige netop mænd i overgangsalderen er der også andre rigtig gode gevinster ved de to mineraler:

Bilede af zink groet i kålplanten Brassica juncea er godt for mænd i overgangsalderen

Zink groet i kålplanter

Zink bidrager nemlig til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet, og det kan således være med til at mindske nogle af de gener, der kan være forbundet med mandens overgangsalder. Vores organiske zink er optaget af økologiske kålplanter, som vi har tørret og indkapslet til dig for et naturligt og højoptageligt tilskud af det vigtige mineral. 

For mænd er selen ikke kun godt for en sund hårpragt, det bidrager også til en normal spermproduktion, samt en normal funktion af skjoldbruskkirtlen og dermed et normalt stofskifte. Vores organiske Selen er optaget i gærceller og er på den måde i selskab med alle de aminosyrer, det normalt findes med i vores mad. Den form, det er bevist, at vores krop er bedst til at optage og udnytte.

Det kan du gøre for at ha’ det godt 

NANI Mand 45+ til mandens overgangsalder

Puha. Det var en længere liste og måske ikke den mest opmuntrende af slagsen! Men heldigvis er der faktisk rigtig meget, du selv kan gøre i din dagligdag, så du kan bevare din energi, din styrke og dit overskud!

Både i din livsstil men også med hjælp fra naturen.

Hop i træningstøjet!

Først og fremmest kommer vi ikke udenom, at det allerbedste råd vi kan give dig, det er at leve sundt: Det gælder altså om at spise varieret, ikke for meget og for fedt, at begrænse indtaget af nydelsesmidler som tobak og alkohol, og vigtigst af alt – at dyrke motion! Når du træner og bruger dine muskler, sender din krop nemlig besked til din hjerne om, at den skal producere mere testosteron for at øge din muskelmasse. 

På den måde tvinger du altså din krop til at producere det vigtige hormon og derved vedligeholde det testosteronniveau i blodet, som gør dig så godt. Et par ugentlige træninger vil derfor uden tvivl hjælpe dig med at mindske dine gener betydeligt, det vil bidrage til din sundhed og sikkert også løfte dit humør. 

Alt-i-en tilskud til din mandighed og dit overskud

Heldigvis er der også masser af hjælp at hente i naturens mange urter. Urter der kan bidrage til at vedligeholde din testosteronproduktion, styrke dit energiniveau, og ikke mindst at holde dig skarp i både over- og underetagen.

Derfor har vi i NANI udviklet vores holistiske kurpakke Mand 45+, der indvirker på nogle af de mest typiske symptomer ved mandens overgangsalder.

NANI’s kurpakke Mand 45+ indeholder en række forskellige, standardiserede og potente urter, der kombineret med vores organiske zink, aktivt hjælper dig med at vedligeholde både din mandighed og dit energiniveau i hverdagen. 

græskarkerner bidrager til at opretholde en sund prostatafunktion for mænd i overgangsalderen
Græskarkerner
Det får du i hver dagsdosis:

Organisk zink groet i økologiske kålplanter. Zink bidrager til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet, ligesom det bidrager til at vedligeholde normalt hår, negle og hud. Zink er også en stærk antioxidant, der bidrager til immunsystemets normale funktion, så du bedre kan modstå sygdom og snuer.

Græskarkerner bidrager til at opretholde en sund prostatafunktion samt at vedligeholde en god blærefunktion og urin flow.

rosenrod til overgangsalder
Rosenrod

Lycopen fra tomater og betasitosterol for en sund prostata.

Rosenrod bidrager til at understøtte potensen, bidrager med udholdenhed ved sportspræstationer og bidrager til optimal mental og kognitiv aktivitet.

Tranebær målrettet sunde urinveje hos mænd i overgangsalderen
Tranebær

Tranebær og brændenælde er målrettet sunde urinveje hos mænd, mens brændenælde også bidrager til immunforsvarets normale funktion.

Med NANI’s kurpakke Mand 45+ bliver det derfor ikke nemmere og mere enkelt for dig at tage et målrettet kosttilskud til din sundhed og dit velvære. Kurpakken er praktisk pakket i 30 dagsdoser til en måneds forbrug, så det er let for dig at huske eller at have med på farten. 

Så er det eneste du skal tænke på, er at være dig selv og nyde livet.

NANI er Nutrients ANature Intended

NANI kosttilskud målrettet mandens overgangsalder
Vores bedste produkter til manden, der ønsker at vedligeholde sit energiniveau, sin fysiske styrke og sit velvære – også fra midten af livet: Vores kurpakke Mand 45+ med organisk zink og potente urter samt vores organiske selen til dit immunforsvar, for sundt hår og normal spermproduktion.