Tænker du nogle gange over, om du egentlig får alt den nærring, du har brug for gennem kosten? Og er du i tvivl om du skal tage kosttilskud? Så læs med her og få vores anbefalinger for hele familien, så I kan få en sund hverdag – hele året rundt. 

greenie i skål: Kom dine tilskud heri for en sund hverdag

Hvor sund er din daglige kost?

Kosttilskud skal aldrig erstatte en sund og varieret kost. Det mener vi så afgjort også i NANI. Og er du opmærksom på, at dig og din familie spiser varieret, groft og grønt, er I sikkert godt dækket ind langt af vejen. Men vil du lige tage temperaturen på om I er godt med? Så overvej om du kan nikke genkendende til nedenstående i jeres daglige kost:

Blandede Grøntsager: Er du dækket ind i hverdagen?

✔️ Vi spiser masser af grønt 
Frugt og grønt er den bedste kilde til vitaminer og mineraler! Så her er der ingen grund til at holde sig tilbage, men sørg for at spise af hele regnbuens farver: Når du mikser af både grønne, gule, røde og lilla frugter og grøntsager, er du sikker på at få et væld af forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og meget mere. Som voksen bør du spise ca. 600 gram grønt om dagen, mens børn fra 4-10 år bør spise mellem 300-500 gram. 

✔️ Vi spiser groft og fiberrigt
Fuldkorn, linser og bønner i alle afarter er gode kilder til bl.a. mineraler som calcium, magnesium og fosfor samt vitaminer som B vitaminer og E-vitaminer. Derudover er de fulde af kostfibre, der mætter godt og hjælper vores krop med at rense affaldsstoffer ud af kroppen. Spis derfor mindst 75 gram fuldkorn om dagen: Det svarer eksempelvis til en skål havregryn om morgenen og en portion linser, brune ris eller bælgfrugter til frokost eller aften. 

Sockeye laks - fed fisk er en vigtig del af en sund hverdag

✔️ Vi elsker fed fisk og sunde olier
Fisk og særligt den fede fisk som laks, makrel, hellefisk og sild kommer vi bare ikke uden om er spækket med gode sager. Herfra får vi både D vitamin, jod og selen men også de livsvigtige og essentielle omega 3 fedtsyrer EPA og DHA, der er vigtige for vores hjerne- og hjertefunktion. Ifølge Sundhedsstyrelsen bør vi spise 350 gram fisk om ugen, hvoraf 200 g skal være af den fede slags, ligesom vi bør prioritere sunde planteolier i det daglige. Er I vegetarer eller veganere, kan I sikre jeres indtag af gode fedtsyrer gennem masser af planteolier, frø og kerner som eks. hampefrø, chiafrø og valnødder, mens de essentielle fedsyrer DHA og EPA kan findes i alger. 

Få din Calcium fra mejeriprodukter eller grøntsager i hverdagen

✔️ Vi sørger for at få nok calcium
Calcium er som bekendt et vigtigt mineral til både opbyggelsen og vedligeholdelsen af knogler, tænder og muskler, og særligt i voksealderen er det vigtigt, at vores børn får nok. Børn op til 9 års-alderen skal gerne dagligt have ca. 600 mg, mens alle derefter gerne skal nå de 800-900 mg om dagen. Nogle foretrækker at spise eller drikke mejeriprodukter, mens andre sikrer sig indtaget gennem grønne bladgrøntsager, fuldkorn, mandler, beriget plantedrik og tilskud.

✔️ Vi spiser varieret
Vi har alle vores klassikere i køkkenet, men det kan også medvirke til, at vi måske har tendens til at spise de samme ti fødevarer uge efter uge. Vær nysgerrig i køkkenet! Prøv nogle nye opskrifter af og sørg netop for at spise et væld af forskellige grøntsager og at mikse mellem dine fuldkorns- og proteinkilder. Forskellige fødevarer gemmer på forskellige nærringstoffer, og vi skal jo gerne nå hele vejen rundt.

Tryghed i en travl hverdag

Måske du uden at blinke kan sige tjek til alle punkterne ovenfor, men for mange af os kan det også være, at de kun bliver opfyldt på dage med ekstra overskud og god tid.

Og det er jo helt forståeligt.

I en travl hverdag med krævende jobs, småbørn eller tusind ting at gøre og nå, er det bare ikke alle ugens dage, der kan være lige sunde og afbalancerede. Heldigvis er der råd for det. Med NANI’s produkter kan du sikre dig kvalitetstilskud på whole food og food state form. Det sikrer at dine tilskud er af naturlig kilde og har samme form, som havde du spist dem via din mad. 

NANI hverdags-kosttilskud og tabletter

I NANI betragter vi derfor vores Food state Multi Vitamin og vores rene og friske Alaska Vildlaks Omega 3 olie som basistilskud alle kan have gavn af – året rundt. 

Vitaminerne i NANI’s Food state Multi Vitamin stammer fra frugt og grønt og ligger i en base af bl.a. gulerod, spirulina, artiskok, rødbede og acai bær, mens vores organiske mineraler er groet i næringsrige planter eller opkoncentreret i mælkesyrebakterier og gær. Foruden vitaminerne og mineralerne er vores Multi Vitamin derfor spækket med lækre plantenæringsstoffer, spormineraler, aminosyrer og fedtstoffer, så dit tilskud har en form, som din krop kan forstå. Nemlig mad. 

På samme måde er vores vildlaksolie en uovertruffen fiskeolie af højeste kvalitet. Så er det nemt hver dag at få de essentielle omega 3 fedtsyrer – også selvom du ikke kan lide fisk. NANI’s fiskeolie er koldpresset af bæredygtigt fangede vildlaks fra Alaska, den er ukoncentreret, ren og med et totoxtal på kun 1. Vi tør derfor godt sige, at det er så godt som at spise friskfanget fisk. 

Sammen sikrer de to produkter dig og din familie et stabilt indtag af de vigtigste vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer. Hver eneste dag.

Mit barn kan ikke lide at sluge piller (og det kan jeg forresten heller ikke!)

Som forældre vil man selvfølgelig gøre alt for at sikre sig, at ens børn også får, alt hvad de har brug for. Men vi behøver vist ikke at minde jer om, hvor svært det kan være at få ungerne til at sluge en vitaminpille (og nogle af os andre kan også have svært ved det!). Det har vi heldvis et par gode tips til:

En hyggelig, tyggelig bamse multivitamin er med til at sikre en sund hverdag også for de mindste

Til de mindste (3-10 år) har vi udviklet vores Børne Multi Vitamin udformet som hyggelige og tyggelige bamser med jordbærsmag. De er veganske, lavet på økologisk rørsukker og kun tilsat naturlig farve og smag fra gulerødder og jordbærsaft. Så kan vi godt garantere, at det bliver en fest for ungerne at få dagens vitamintilskud! 

Til de voksne er vores Multi Vitamin i kapsler, som nemt kan åbnes. Du kan derfor eksperimentere med at blande indholdet i mad eller drikke, som du kan lide. Prøv f.eks. at blande den i en lækker greenie, som du får opskriften på nedenunder.

Hvad med fiskeolien? Heldigvis findes vores rene og friske vildlaksolie ikke kun på kapselform, men også som flydende. Og fordi NANI’s vildlaksolie er så frisk, som den er, har den kun en meget neutral smag af frisk fisk. Vores erfaring er derfor, at den nemt glider ned hos selv kræsne børn og voksne med levertranfobier! Bryder man sig alligevel ikke om at drikke ren olie, kan vores milde vildlaksolie derfor nemt kamufleres eksempelvis i en smoothie eller greenie.

Er I vegetarer eller veganere? Og undgår I generelt mejeriprodukter? Så kan det også være, at I har brug for at supplere kosten med ekstra calcium. Vores organiske whole food Calcium af islandsk rødalge kan nemt hældes ud af sin plantekapsel og blandes i mad eller drikke. Den opløses let og er helt smagsneutral. 

Få her opskriften på en lækker frisk greenie med vores bedste basistilskud samt et par tips til dig, der har svært ved at sluge piller.

greenie i skål med bær og granola. Giv dig selv lidt luksus i din hverdag

Sæsoner og særlige behov 

Kvinde der ligger i solskinnet. Får du nok D vitamin i din hverdag?

Husk at få nok solskinsvitamin i de mørke måneder!
I Danmark er vinteren lang! Ja det føles nogle gange, som om den varer det meste af året med alt den regn, kulde og blæst. Men særligt i de mørke måneder skal vi være opmærksomme på at få nok D vitamin her på vores nordlige breddegrader.

Om sommeren danner vi det selv i huden, så snart vi går ud i solen, men for mange danskere kan et dagligt tilskud af D vitamin være en god idé fra ca. september til april måned. I NANI anbefaler vi derfor de fleste danskere at supplere deres kost med D vitamin i denne periode, for særligt at bidrage til immunsystemets normale funktion. 

NANI Food State Multi Vitamin indeholder 20 mg D Vitamin
NANI Børne Multi Vitamin indeholder 10 mg D Vitamin
NANI D3 indeholder 62,5 mg D Vitamin

Med NANI’s Multi Vitaminer er du dagligt sikret et stabilt dagligt indtag, mens nogle kan have behov for et større tilskud i perioder. Tal altid med din læge om, hvad du bør gøre. 

Er der andre tilskud jeg bør tage? 
Andre kosttilskud skal snarere være en del af en plan til at afhjælpe en ubalance eller mangel, som du oplever i din hverdag. Igennem livets faser er vilkårene for et godt helbred meget forskellige, dels pga. alder og dels kan nogle perioder være mere udfordrende end andre. 

NANI’s produkter er udviklet til at støtte skiftende behov, og hvor nogle kosttilskud tjener det formål at understøtte vores generelle sundhed, skal andre give vores krop ekstra modstandskraft.

Er du tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.

NANI er Nutriens ANature Intended