Mojo rojo - lækreste dip med flamberet peberfrugt 🫑
d. 27.09.2025

Mojo rojo - lækreste dip med flamberet peberfrugt 🫑

Forbered dig på at smage den lækreste dip, mojo rojo! Den lækreste dyppelse fra De Kanariske Øer 🇮🇨
Dippen kan spises til rigtigt mange ting - til grøntsagssticks, til mezze eller tapas, til hovedretten, som sauce, kun fantasien og smagsløgene sætter grænserne!

I dagens blogindlæg får I en opskrift på en lidt anderledes mojo rojo – en kanarisk-inspireret rød sauce, hvor vi bruger kidneybønner for at give den fylde og en cremet konsistens. 

Opskrift på hjemmelavet mojo rojo

Ingredienser 

  • 1 dåse kidneybønner (ca. 240 g drænet vægt) 

  • 2 røde peberfrugter (bagte/ristede for dybere smag) 

  • 2 fed hvidløg 

  • 1–2 spsk rødvinseddike eller sherryeddike 

  • 1 tsk spidskommen (gerne ristet) 

  • 1 tsk paprika (sød eller røget, alt efter smag) 

  • ½–1 frisk chili eller ½ tsk chiliflager (kan justeres efter styrke) 

  • 4–5 spsk olivenolie 

  • Salt og evt. lidt sukker eller honning til at balancere syren 

 

Fremgangsmåde 

1️⃣ Klargør peberfrugter: Bag de røde peberfrugter i ovnen (200 °C) til skindet er sortplettet. Læg dem i en skål dækket med film i 10 min., og fjern derefter skindet. (Du kan også bruge grillede peberfrugter fra glas for nemheds skyld). 

2️⃣ Blend saucen: Kom kidneybønner, peberfrugt, hvidløg, eddike, spidskommen, paprika og chili i en blender/foodprocessor. Kør til en glat masse. 

3️⃣ Justér med olie: Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, mens du blender, så saucen emulgerer og bliver cremet. 

4️⃣ Smag til: Justér med salt, ekstra syre eller lidt sødme. Saucen skal være kraftig, krydret og balanceret mellem syre, fedme og styrke.

 

Serveringsforslag 

  • Klassisk til papas arrugadas (små saltbagte kartofler). 

  • Som dip til brød, grøntsager eller chips. 

  • Som spread i sandwich eller wraps. 

  • Til grillet kød, fisk eller grøntsager. 

¡Buen provecho!

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.