
Du kender sikkert til den elskede tapenade, sucuk og haydari på mezze platten. Har du dog smagt eller hørt om labneh? Imponér derhjemme med denne lækre ost lavet på græsk yoghurt! Labneh er, ligesom pisket smør, nemlig et lille fancy-move 😉 Med den rette anretning og pynt har man en virkelig lækkert og smuk mezze-inspireret dip.
Dagens opskrift er labneh med olivenolie. Vi kan nemlig godt lide en lidt autentisk version, hvor vi drypper olie over (her skal man ikke være nærig med den gode olivenolie) sammen med Za’atar og sumak. Man kan også bruge alt muligt andet krydderi. Igen, basisopskriften på labneh er nem, og din fantasi og smagsløg kan lege med smagsgiverne!
Opskrift på hjemmelavet labneh
Ingredienser
🥛 500 g græsk yoghurt (10 % for bedst resultat)
🧂 1 tsk salt
🫒 God ekstra jomfruolivenolie til topping
Valgfri drys/topping:
🌱 Tørret mynte, oregano eller za’atar
⚫️ Friskkværnet peber
🌰 Ristede pinjekerner eller valnødder
🌿 Friske urter (fx persille eller dild)
Sådan gør du:
Dræn yoghurten
-
Rør salt i yoghurten.
-
Hæld yoghurten i et rent ostelærred, en tynd bomuldsklud eller et kaffefilter.
-
Lad den stå og dryppe af i køleskabet i 12–24 timer (over en skål). Jo længere tid, jo fastere bliver labneh.
Form og server
-
Når yoghurten er drænet og fast, skrab den ud i en skål.
-
Glat overfladen ud med en ske.
Top med olie
-
Dryp rigeligt med god olivenolie over.
-
Drys evt. med urter, krydderier eller nødder.
Serveringsforslag
-
Som dip med brød, grøntsager eller kiks.
-
Som tilbehør til grillet kød, fisk eller ovnbagte grøntsager.
-
Som spread på brød eller sandwich.