Julens Kerne- & Chokoladebrud med ingefær, græskarkerner og agave 🍫
d. 12.12.2025

Julens Kerne- & Chokoladebrud med ingefær, græskarkerner og agave 🍫

I går delte vi en opskrift på en sund sodavand, men hvis du hellere vil bage med den fordøjelsesvenlige ingefær, så skulle du prøve vores opskrift på chokoladebrud fyldt med kerner! Bruddene smager fantastisk, men er desuden fyldte med en masse sunde ingredienser 🌿


Chokoladebrud med en masse (sunde) lækkerier!

Hvis du trænger til nogle julede snacks, der smager af jul og hygge, men som også er spækket med sunde frø og kerner, så skulle du prøve disse chokoladebrud.

Et billede, der indeholder mad, chokolade

AI-genereret indhold kan være ukorrekt.

Denne opskrift byder nemlig på græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø – alle fyldte med bl.a. sunde fedtstoffer, men også vores tilskud Ingefær.

Og ja, du læste helt rigtigt – du kan faktisk anvende vores urtetilskud i bagværk!

Vores Ingefærtilskud indeholder nemlig et potent ekstrakt af ingefær, som giver en masse lækker smag!

 

 

 

 

Ingredienser (ca. 12-16 brud)

Kerneblanding
  • 60 g solsikkekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 75 g græskarkerner
  • 20 g finthakket tørret græskar eller 2 spsk ristede, små græskarterninger
  • 2–3 spsk agavesirup
  • ½ tsk flagesalt
Julekrydderier
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefærpulver (brug endelig vores Ingefærtilskud)
  • ¼ tsk kardemomme
  • ¼ tsk nellike (pas på, den er stærk)
  • Finrevet skal af ½ økologisk appelsin
Chokolade
  • 150–200 g mørk chokolade (70–85%)
Valgfrie jule-specials 🎄
  • 1 spsk kakaonibs
  • 1 spsk chiafrø
  • Et drys frysetørret hindbær til pynt
  • Ekstra flagesalt på toppen

Sådan gør du 🧾:

1) Rist kerner & græskar
  1. Varm en pande op ved middel varme.
  2. Tilsæt solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner og evt. små græskarterninger.
  3. Rist i 4–6 minutter til de dufter og bliver let gyldne.
  4. Tilsæt alle julekrydderierne og appelsinskal, og vend rundt i ca. 20–30 sek.
2) Glasér med agave
  1. Sluk for varmen og tilsæt agavesirup.
  2. Vend rundt, så kernerne bliver bløde og glinsende.
  3. Spred massen ud på bagepapir for at køle let af.
3) Smelt chokoladen
  1. Smelt mørk chokolade over et vandbad.
  2. Rør den helt glat.
4) Saml det julede chokoladebrud
  1. Vend kerneblandingen i den smeltede chokolade.
  2. Tilføj evt. chiafrø, kakaonibs eller andre jule-lækkerier.
  3. Smør massen ud på bagepapir.
  4. Drys med lidt flagesalt eller frysetørrede bær.
  5. Køl 20–30 min.
5) Bryd eller skær i stykker

 

 

Ingefær kontra ingefærtilskud i opskriften 🫚

Du kan sagtens anvende almindelig ingefær fra dit krydderiskab, men vær blot opmærksom på, at ingefærkrydderiet er tørret ingefærrod, mens vores urtetilskud er et ekstra potent tilskud!

Vores urtetilskud er ikke blot tørrede urter, vi sørger altid for at standardisere pulveret, så der er fokus på mængden af de aktive virkestoffer. Vores Ingefærtilskud er derfor mere smagfuldt og stærkt, end et almindeligt krydderi.

Vi skal dog for god ordens skyld understrege, at én Nani ingefærkapsel i en opskrift ikke er lig med et dagligt tilskud 😉
Først og fremmest fordi, at opskriften byder på 12 til 16 brud i varierende størrelser og ukendte mængder urtetilskud i hvert brud.

Ja altså, medmindre at du formår at spise alle bruddene selv på én dag! 😆

Kunne du finde på at lave disse brud til jul? ⤵️

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.