”Du er hvad du spiser” lyder talemåden, men der er rent faktisk noget om snakken. Giver du din krop gode byggesten i form af sund og næringsrig mad, da kommer det også positivt til udtryk på dit ydre. Og selvom vores opfattelse af skønhed er individuel og kan have mange definitioner, da er den mentale og fysiske sundhed alligevel ofte tæt forbundne. Føler vi os veltilpasse i vores krop og med vores udseende, da smitter det af på hele vores fremtoning, velvære og selvbillede – og ikke mindst vores humør! I dette blogindlæg ser vi nærmere på, hvordan du med alt det bedste fra naturen kan pleje din skønhed indefra, så du også kan stråle udadtil.  

Sådan fremmer du din skønhed med det bedste fra naturen

Døjer du med spaltede hårspidser, flossede negle eller måske uren hud? Hvis det lyder bekendt, så kan det være et tegn på, at din krop ikke helt får nok af en række særlige vitaminer og mineraler, ligesom det kan være et tegn på at hud, hår og negle mangler fugt, gode fedstoffer eller udsættes for en lidt for hård behandling i det daglige. Læs her vores bedste tips til at pleje din indre såvel som ydre skønhed.

Skønne mineraler til cellefornyelsen

Mineralerne zink og selen er vigtige for kroppens vedligeholdelse og dannelse af både hud, hår og negle. Så vil du gerne styrke din krops evne til holde dette sundt og stærkt, bør du overveje, om du hver dag får nok af de to mineraler. Ud over at være en del af hudens, håret og neglenes cellefornyelse, bidrager begge mineraler også til immunsystemets funktion. Selen medvirker desuden til en normal funktion af skjoldbruskkirtlen, der er med til at styre kroppens hormoner, hvorfor de to mineraler altså indgår i to systemer, der nemt kan påvirke vores ydre ved ubalancer. Og det kan vise sig i form af eksempelvis uren hud, trist og glansløst hår eller skrøbelige negle. 

Heldigvis er det ikke tilfældigt, at vi her nævner zink og selen sammen. I naturen er de nemlig et stærkt makkerpar, der findes i mange af de samme fødevarer. Med den ene følger den anden, og sådan har vores krop også brug for dem. Du kan sikre dig de to mineraler ved at spise rigeligt med fisk, skaldyr og indmad, mens gode vegetabilske kilder er valnødder og paranødder, frø, kerner og fuldkornsprodukter.

Kniber der alligevel med hver dag at spise nok af disse fødevarer, da kan du med NANI’s tilskud være på den sikre side. Vores whole food zink består udelukkende af den økologiske kålplante Brassica juncea, der har optaget zink gennem sine rødder og bundet det i organisk form. Kålen er herefter tørret og indkapslet til dig i vores vegetabilske og økologiske kapsel. Vores food state selen er opdyrket i gærceller, hvorfor selen her bindes i et fødevarekompleks med bl.a. aminosyrer – præcis som i naturen. Resultatet er naturlige og højoptagelige mineraler, som kroppen genkender som helt almindelig mad.

Organiske mineraler til din skønhed. Zink og Selen sammen med biomster

Styrk hud og hår med naturens vitaminer 

Når det kommer til naturens vitaminer, er der også masser af skønhed at finde her. B vitaminer spiller en vigtig rolle i celledannelsen og er særligt kendt for at bidrage til hårets trivsel og vækst. Faktisk er en af bivirkningerne ved mangel på B vitaminer netop hårtab – noget de fleste af os gerne vil undgå mest muligt!

B vitaminer findes i størst mængder i animalske fødevarer som kød, mejeriprodukter og fisk, men de fleste kan også findes i mindre mængder i linser, fuldkorn, bælgfrugter og bladgrøntsager (med undtagelse af B12). Spiser du ikke animalske fødevarer kan et tilskud af de forskellige B vitaminer i et Multi B kompleks, derfor styrke dit hårs sundhed og vækst, og gøre det mere modstandsdygtigt mod dagligt slid. 

Acerola C vitamin til skønhed

Hvis dit hår har tendens til at knække og spalte, så kan det være, at du kunne få gavn af at spise mere C vitamin i det daglige. Den stærke antioxidant bidrager ikke bare til immunsystemet, men det spiller også en vigtig rolle i kroppens produktion af kollagen. Det er et vigtigt protein i både vores hud og hår, som gør begge dele elastisk og stærkt. Du finder C vitaminer i frugter, bær og grøntsager med særligt røde, gule og orange farver, og det er netop også herfra NANI’s naturlige C vitamin stammer. Vores tilskud er en whole food bestående udelukkende af acerola kirsebær, som vi har tørret nænsomt, pulveriseret og indkapslet til dig.

Hvis du også gerne vil pleje og styrke dit hårs skønhed udefra, bør du undgå at vaske håret hver dag, men forsøge kun at gøre det et par gange om ugen. Overdreven hårvask udtørrer din hovedbund og dermed de enkelte hårstrå, som blot gør dem mere skrøbelige og tilbøjelige til at knække og spalte. Forsøg også at begrænse varmebehandlinger som føntørring og glatning til særlige lejligheder, og sørg for at forkæle dit hår med en ugentlig hårkur eller olie, der giver masser af fugt. Dit hår vil elske dig for det!

Fordøjelse og skønhed? To sider af samme sag

Fordøjelse er måske ikke det første vi tænker på, når vi siger skønhed, men din tarmflora og fordøjelse kan muligvis også have indflydelse på din ydre sundhed. Der bliver i disse år forsket utroligt meget i, hvordan vores bakteriesammensætning i tarmen har betydning for alt lige fra vores forbrænding, mentale tilstand til vores immunforsvar. Og noget tyder altså på, at en sund tarmflora, med en stor diversitet af gavnlige gode tarmbakterier og mælkesyrebakterier (probiotika), også kan have betydning for din huds sundhed og modstandskraft.

Du kan derfor pleje din tarmflora ved dagligt at tilføre din krop de gavnlige mælkesyrebakterier. De findes naturligt i syrnede mælkeprodukter som kefir og fermenterede grøntsager som kimchi og surkål og i den gærede, grønne te kombucha. Men desværre er de små og eftertragtede probiotika en lidt sart størrelse, og det er aldrig til at vide, hvor mange af dem, der overlever turen igennem mavesyren.
Derfor har vi i NANI udviklet kosttilskuddet Præ+probiotika med hele syv bredspektrede mælkesyrebakterierstammer, og kommet dem i en specialudviklet delayed relase kapsel af plantefibre. Kapslen opløses først op til 50 minutter efter indtag, hvorfor den kan nå at passere videre til tarmen inden mælkesyrerbakterierne frigives – der hvor de gør gavn. For at hjælpe deres overlevelse yderlige på vej, indeholder vores kapsel også en lille ’madpakke’ af præbiotika, bestående af næringsstoffer til mælkesyrernes opformering. Så får du det optimale ud af dit tilskud. 

Smør kroppen indefra med sunde fedtsyrer

Ligesom vi smører vores krop ind i cremer og olier udefra, kan vi også fugte den på samme måde indefra. Og der er ingen grund til at være fedtforskrækket, så længe du blot vælger gode kilder af fedstoffer i det daglige! Vores hjerne og hjerte har brug for fedtsyrer for at fungere optimalt, ligesom vi bruger fedtsyrer i dannelsen af hver eneste celle i vores krop – og det gælder derfor også for vores hud, hår og negle. Så giv din krop og skønhed det bedste af det bedste og smør kroppen indefra med gode olier.  

Sørg for at spise rigeligt med fed fisk som laks, makrel og hellefisk og nyd gerne avokadoer, god jomfruolivenolie, nødder, frø og kerner, der indeholder essentielle omega 3-6 og -9 fedtsyrer. Særligt de livsvigtige omega 3 fedtsyrer DHA og EPA indgår i cellernes membraner, så hvis du ikke ugentligt spiser de anbefalede 200 g fed fisk, da er et tilskud en rigtig nyttig investering. Men gå her efter kvalitet frem for kvantitet! Det betaler sig at give det ekstra. 

Fiskeolie fra NANI - tema skønhed

NANI’s vildlakseolie fra Alaska er en bæredygtig fanget, ultra frisk og ren olie udvundet af Sockeye laks. Laksens foretrukne føde er krill, som giver NANI’s fiskeolie sin smukke orange farve og indhold af den stærke antioxidant astaxanthin. Olien er koldpresset, ubehandlet og på sin naturlige triglyceridform, som gavner oliens optagelse. Vores omega-3 vildlakseolie er udvundet straks efter fangst, og er så frisk, at den har et imponerende lavt totoxtal på omkring 1. En friskere fiskeolie fås kun direkte fra fisken.

Fugt, fugt og atter fugt!

Du har helt sikkert hørt det før, men overvej også om du husker at drikke nok vand i løbet af dagen. Du bør drikke mindst halvanden liter vand hver dag, og hvis du dyrker motion og sveder, skal du drikke endnu mere. Vand indgår i alle kroppens indre processer, og der er derfor vigtigt at vi holder os hydrerede. Synes du, at vand bliver lidt kedeligt i længden, så drik gerne masser af grøn, rød og hvid te, der ud over at smage godt, også indeholder gavnlige antioxidanter. De beskytter dine celler og huden mod oxidativ stress fra dagligt slid og ydre påvirkninger. Men husk kun at opvarme dit tevand til maks 80 grader! – så bevares alle de gode antioxidanter i teen nemlig. 

Ud over at tilføre kroppen fugt indefra, da er huden selvfølgelig også taknemmelig for at blive forkælet med ekstra fugt udefra. De seneste år er sera og ansigtsolier blevet utrolig populære, fordi de netop kan binde fugt til huden på en måde, der mindsker bl.a. fine linjer og giver din hud en flot glød. Når det kommer til hudplejeprodukter, anbefaler vi selvfølgelig, at du går efter så rene og naturlige produkter som muligt, hvorfor det danske mærke MIILD kan fremhæves. Deres ansigtsserum og -olier laves nemlig af helt naturlige og økologiske ingredienser, på samme måde som deres makeup.

Brug for en samlet løsning?

I NANI har vi gjort det nemt for dig, der ønsker en let og praktisk løsning til hver dag at pleje din hud, hår og negle. Kurpakken HUD med 30 praktiske dagsdoser indeholder en række skønne urter og vores plantebaserede food state Multivitamin. Her kan du se hvad du bl.a. får i kurpakken som et boost til din skønhed:

Solbær og acerola kirsebær er rig på flavonoider og antioxidanten vitamin C, der bidrager til en normal dannelse af kollagen, som er en af de vigtigste proteiner og byggesten i vores hud, hår og negle. 
Urten gotu kola stimulerer hudcellerne fibroblasterne, der bidrager til hudens egen heling og vedligeholdelse. 
Glat burre, beta caroten, B2, B3, biotin (B7), vitamin C, zink og kobber bidrager til vedligeholdelsen af en sund og normal hud, hår og negle.
Vitamin C, E, kobber, mangan og selen beskytter sammen cellerne mod skadelig iltning (oxidativ stress). 
Kobber bidrager til en normal pigmentering af huden.

Vi håber, at du kunne lide vores tips til naturlig skønhed, og at de får dig til at stråle i din hverdag!

Kurpakken HUD til din skønhed

PS: Giv det tid
Husk at de processer, som disse tips har indflydelse på, kræver lidt tålmodighed. Hud, hår og negle har en naturlig cyklus, og det tager tid, før du virkelig kan se og mærke effekten af at give kroppen de rette vitaminer, mineraler og fedtstoffer. Disse kan ikke bedre tilstanden i allerede udvokset hår og negle, men kun fremme og styrke dannelsen at nyt væv. Så giv din indre skønhed et par måneder til at vise sig ydersiden.