Nyt år, nye vaner… Kender du det med at lave nytårsforsæt? At sætte sig for at tabe 5-10 kilo, løbe en tur hver dag efter arbejde og starte alle dage med en friskpresset grøn juice? Og kender du så det, at det går godt på den første dag – og allerede på dag 2 føles det tungt? Det gør vi! Hvis du, som os, er træt af at love dig selv noget, som alligevel ikke holder i længden, så kommer her 3 nytårsforsæt, som du GERNE vil overholde i 2024.

Frisk start

For mange er nytåret en frisk start. Et nyt, friskt år, som indbyder til at udfolde en ny og forbedret udgave af os selv. Motivationen peaker og der er ingen grænser for hvad der kommer på listen over nye tiltag, som vi vil gøre for os selv i det nye år. Men motivationen slipper hurtigt op og så kommer den store hammer frem. Den, som vi slår os selv i hovedet med, over at vi (igen, igen…) ikke kunne holde det, vi lovede os selv lige før uret på Rådhuspladsen slog midnat – og med ét er vi tilbage i de gamle vaner igen.

Det ér svært. Det, at skulle ændre vaner. Mest fordi hjernen trives bedst på autopilot, for alt andet kræver for meget energi. Så når vanerne skal ændres, er det en god idé at gøre det nemt og overskueligt. Hellere få nytårsforsæt, som er nemme at holde og som du GERNE vil holde, fremfor en lang liste, hvor samtlige forsæt kun bliver holdt i max et døgn.

Her er vores bud på 3 nytårsforsæt, som kan bidrage til mere sundhed og velvære i 2024 – og som du GERNE vil holde:

 

1 Grin mere

At grine mere har mange sundhedsmæssige fordele. Det reducerer stressniveauet, som kan føre til en mere afslappet følelse i kroppen. Det forbedrer også vores åndedrætsfunktion, fordi latter involverer dyb vejrtrækning. Samtidigt så er det med til at frigive endorfiner, som er kroppens eget ”lykkehormon” der forbedrer humøret, og så fremmer det frigivelsen af neurotransmittere som serotonin, som er med til at gøre at vi føler veltilpashed. Husk, at latter er enormt smitsomt, så når du selv griner, kan det være med til at sprede glæde til andre omkring dig. Ren velvære for krop og sind med et godt grin. Se en sjov komedieserie eller film, lyt til en sjov podcast, find sjove videoer på nettet, gå i latterklub. Mulighederne for at få sig et grin er mange.

2 Komme i gang med at tage kosttilskud på fødevareform

Vitaminer, mineraler og fedtsyrer har forskellige funktioner i kroppen. De indgår som byggemateriale i kroppen og i enzymer, som regulerer forskellige processer. For at kunne fungere optimalt, så har kroppen brug for disse byggesten. Vi får det gennem en sund og varieret kost – og så kan vi få det gennem kosttilskud. Når de tilføres gennem sidstnævnte, så vil vi anbefale højoptagelige kosttilskud på fødevareform, som du får ved at vælge Nani. Her er vitaminerne og mineralerne både whole foods og food state, der betyder, at kosttilskuddene består af hele fødevarer, som en plante, et bær, en grøntsag eller andet rigt på næringsstoffer. Det gør, at kroppen nemmere kan genkende det. Så hvis du gerne vil give lidt ekstra velvære til kroppens sundhed i det nye år, så kommer her vores anbefaling af forskellige tilskud:

  • Multi vitamin – Altid et godt sted at starte med en god base, hvor du her får både vitaminer og mineraler samlet i ét produkt
  • Alaska omega-3 giver de gode fedtsyrer, som er god at kombinere med din multivitamin
  • Den absolutte eneste kur, som vi vil anbefale du går på i januar måned er Vægt kurprodukt, som er en blanding af gode urter. Det er med til at understøtte vægttab og fysisk udholdenhed. Det indeholder bl.a. artiskok, som kan bidrage til at nedsætte niveauet af fedtstoffer i blodet og derved støtte vægttab

3 Ud i det blå

Kom ud i det blå. Det fremmer både fysisk og mental velvære at komme udenfor og det kan gøres på rigtig mange måder. Det kan være en rask gåtur med en veninde, en tur på legepladsen med børnene, en cykeltur langs vandet eller en løbetur i skoven. Fordelen ved det her nytårsforsæt er, at det kan varieres på rigtig mange måder, som gør, at det aldrig bliver kedeligt. Og sundhedsfordelene? De er mange! Forbedret iltningsniveau, som støtter kroppens energiproduktion. Styrket immunsystem, som er med til at reducere risikoen for forskellige sygdomme. Forbedret mental sundhed, da det at komme udendørs kan reducere stress, som også bidrager til forbedret koncentration. Og en laaang række andre fordele. Vi kan kun anbefale det. Hvis du alligevel synes at det er for kedeligt og gerne vil optimere tiden: Så ring til en savnet ven eller hør en god lydbog. Dét i sig selv kan give motivation for at komme ud på en gåtur.

Til sidst vil vi ønske dig et helsebringende godt nytår 🎉