Log ind Registrer
Unikke kurprodukter, som er udviklet til en lang række livstilsudfordringer
Unikke kurprodukter til en lang række livstilsudfordringer
Naturens vitaminer og mineraler

Vi er fra naturens side skabt til at indtage vitaminer og mineraler gennem vores mad.
I maden forefindes vitaminerne og mineralerne altid bundet til andre næringsstoffer og proteinkomplekser i såkaldte fødevarestrukturer.

Vitaminer og mineraler eksisterer med andre ord ikke naturligt i isoleret form. Fødevarestrukturen har stor betydning i forhold til cellernes genkendelse af vitaminerne og mineralerne og dermed for graden af deres optagelse.

Ønsket om at levere vitaminer og mineraler på fødevarestruktur ligger således til grund for NANI’s såkaldte food state vitaminer og mineraler. Food state kosttilskud produceres på en række forskellige måder, afhængigt af det ønskede vitamin eller mineral.

Produktion af food state vitaminer med fødevarekoncentrater

Gulerødder indeholder fra naturens side eksempelvis meget betacaroten og citrusfrugter naturligt mange C vitaminer. Fødevarerne har derfor naturligt receptorer for plantens optagelse af disse vitaminer. I en laboratorietank laves en blanding af det vitamin eller mineral, man ønsker at bringe på food state form, samt en fødevare der naturligt indeholder store mængder af det pågældende vitamin. Under kontrollerede forhold optages de ekstra vitaminer eller mineraler nu i de udvalgte fødevarer, indtil et mæthedspunkt nås, hvorpå reaktionen stoppes.

Produktion af food state vitaminer med Lactobacillus bulgaricus

Mælkesyrebakterien Lactobacillus bulgaricus er en bakterie, der naturligt lever i vores tarmsystem, og leverer os næringsstoffer. Lactobacillus bulgaricus indeholder naturligt et væld af vitaminer og mineraler, hvilket betyder at et stort udvalg af næringsstoffer nemt og naturligt kan inkorporeres heri.

I en laboratorietank laves først en vandig opløsning af rene Lactobacillus bulgaricus mælkesyrebakterier, en blanding af de næringsstoffer, som bakterierne sætter pris på for at vokse, samt det vitamin eller mineral man ønsker opformeret. Under optimale og omhyggeligt kontrollerede forhold vokser kulturen af mælkesyrebakterierne i tanken nu op. Når kulturen af mælkesyrebakterierne har nået en forudbestemt koncentration, tilsættes det vitamin eller mineral man ønsker at bringe på food state form. Sammen med vitaminet eller mineralet tilsættes endvidere en blanding af udvalgte næringsstoffer, som bliver en del af fødevarestrukturen i det færdige produkt.

Næringsstofferne er, afhængig af det ønskede slutprodukt, en individuel blanding af frugt og grønt, som indeholder fedt, kulhydrater, fibre og proteiner. Mælkesyrebakterierne optager nu lystigt vitaminet eller mineralet og blandingen af næringsstoffer. Når bakterierne har optaget den maksimale mængde af vitamin eller mineral, høstes de, vaskes grundigt i renset vand og spraytørres. Food state vitaminet er nu på pulverform og klar til enten at lave til tabletter af eller at komme i kapsler.

Mineraler på organisk planteform

Ønsket om at levere mineraler på den for os naturlige, organiske form ligger således til grund for NANI´s organiske mineraler på planteform, som også går under betegnelsen food state.
De organiske mineraler produceres ved hjælp af en metode, hvor man efterligner den måde, hvorpå naturen omdanner uorganiske mineraler til organiske mineraler på planteform.
Til produktionen anvendes en spiselig plante i samme familie som broccoli kaldet Brassica juncea.

Planten dyrkes i en såkaldt hydrokultur, hvor den vokser under nøje kontrollerede forhold med optimale vækstbetingelser. Planten vandes med en næringsopløsning, som tilsættes de mineraler, der ønskes tilført planten.
Mineralerne optages via rødderne og bygges ind i planternes væv ganske som i naturen, hvorved mineralerne overgår til organisk planteform.
Planten udmærker sig ved at være i stand til at optage høje koncentrationer af diverse mineraler, hvilket betyder, at man kan fremstille produkter med gode mineralniveauer.
Ved hjælp af en avanceret form for planterøntgen (Phytoscan) kan man måle, når det maksimale niveau af mineraler er optaget i planten.
Planten høstes herefter, tørres samt pulveriseres. Tilbage har man et organisk mineral på planteform, som vi indkapsler.

Fordele ved organiske plantemineraler

Mineralerne på organisk planteform anvender de samme metaboliske optagelsesveje som mad, hvilket betyder, at de har en særdeles god optagelighed. På grund af den gode optagelighed er høje doser derfor ikke nødvendige.
Organiske mineraler på planteform er skånsomme og tåles af de fleste.
En forudsætning for, at et mineral kan optages er, at det er opløseligt i kroppen.
Ikke opløste mineraler udskilles hurtigt fra kroppen med deraf ringe optagelse.
Mineraler på organisk planteform, fra de spiselige planter, dyrket ved hydrokultur, indeholder høje koncentrationer af optimalt opløselige og heraf højt optagelige mineraler.

En anden fordel ved mineraler på planteform er, at de udover de organiske mineraler også indeholder adskillige andre plantenæringsstoffer med synergistiske og gavnlige effekter på kroppen. Plantemineralerne indeholder alle de bioaktiver, som vores krop forventer at modtage fra friske grøntsager, inklusiv nogle af de stoffer, vores kost ofte mangler.
Disse inkluderer indol-3 carbinol, sulforaphan og glucosilinater.

Komplekse og næringsrige

Food state vitaminer og mineraler indeholder ikke kun det enkelte vitamin eller mineral. Food state kosttilskud indeholder, grundet metoden, også diverse enzymer og næringsstoffer såsom proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og aminosyrer.

Fødevarer, food state vitaminer og mineraler samt almindelige vitaminer og mineraler, kan derfor skitseres således:
tabel

Vi er fra naturens side skabt til at indtage vores mineraler gennem maden. Her er mineralerne altid bundet til andre næringsstoffer og proteinkomplekser i såkaldte fødevarestrukturer (organisk form).
Fødevarestrukturen har stor betydning i forhold til cellernes genkendelse af de enkelte mineraler og dermed for deres optagelse. Det er altså denne form, vi genskaber med NANI’s vitaminer og mineraler.

Vi håber, at du får gavn af dem.

På siden ‘Urter og terapeutiske doser’, kan du læse mere om hvordan vores urter omdannes til potente tilskud.

Historien bag NANI
Urter og terapeutiske doser
Bæredygtighed