Ofte har vi planer om at være sundere med årsskiftet, da kosten det sidste lange stykke tid har stået på julemad og julefrokost. En tungere kost kan gøre vores fordøjelse træg og vi føler os ikke så friske, som vi gjorde før decemberens højtider.
Læs dette blogindlæg, hvis du vil inspireres og motiveres til at komme tilbage til dine gamle gode vaner eller hvis du netop ikke har så sunde kost- og motionsvaner, som du gerne vil have.
 

En livsstil fremfor et nytårsforsæt 

Hos Nani anbefaler vi, at du ser på dit nye nytårsforsæt som en livsstil, fremfor endnu et forsæt. Disse holder nemlig sjældent i længden, fordi at vi sætter os for ambitiøse mål eller fordi, at vi er for hårde ved os selv, hvis vi ikke overholder dem til fulde.

I vores seneste nyhedsbrev kunne du læse alt om, hvordan du sætter dig nogle realistiske mål – dem vil vi dykke nærmere ned i, i dette blogindlæg, samt nørde lidt urter, vitaminer og mineraler med dig 🤓


Opnå
din definition af succes med realistiske mål

Vi er alle sammen forskellige og vi befinder os på forskellige stadier af livet, om det så er i forhold til sundere madvaner eller at blive mere fysisk aktiv og stærk.

Derfor er det en god idé at lade sig inspirere af andre og deres rejse, fremfor at sammenligne sig selv med andre – husk, at det handler om hvor du er nu i forholdet hvor du har været, da det måler netop din succes i længden!

Hvis du aldrig har trådt ind i et fitnesscenter, så kan det virke uoverskueligt at sammenligne dig selv med én, som har gået i fitnesscenter i mange år, samt gør det seks dage i ugen. I stedet for anbefaler vi, at du lader dig dig inspirere til at melde dig ind i et fitnesscenter, samt arbejder dig op til en hyppigere træning. HUSK, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bevæger dig 30 minutter om dagen.

🌱

TIP: find én du kan inspirere dig af, som er omtrent på samme stadie på sin rejse, som du er – det gør det mere overkommeligt og giver dig en følelse af, at I er flere om udfordringen.

🌱

TIP: læs videre på blogindlægget for flere gode tricks, eller scroll ned, hvor vi kommer nærmere ind på næringsstoffet Magnesium, samt vidunderurten Russisk Rod. De er nemlig gode til dig der starter din træningsrejse eller til dig, der ønsker at forbedre din performance.

 

Start din rejse med at sætte dig nogle realistiske mål – det er helt ok at drømme om den sundeste version af sig selv, men måden hvorpå vi når dertil er takket være selve rejsen og at tage tingene én dag ad gangen. Hos Nani anbefaler vi at du:

🌱

Lægger en plan, hvor du arbejder ud fra hvor du er på rejsen nu – det er nemlig meget nemmere at starte med at vælge flere grøntsager til aftensmaden, end at gå fra frysepizza til quinoasalat! 

🌱

Husk, at det er helt normalt at gå to skridt frem og ét tilbage! 

🌱

Skulle det ske, at du vender tilbage til de gamle vaner, så husk, at du altid kan starte forfra igen – du behøver ikke at vente til næste årsskifte 😉

Spis dig glad, frisk og med en god mavefornemmelse! 
 

Det er ingen hemmelighed, at grøntsager, fuldkorn, fiber, frugt og bælgfrugter er de sundeste valg vi kan tage i køkkenet. Dog er det langt fra os alle, som udelukkende spiser fra disse madgrupper. Vi anbefaler derfor, at du ser på dine reelle madvaner, som de er nu, og arbejder ud fra hvilken retning du gerne vil have de skal gå i.
Spiser du som regel take-away, køber du de nemme færdigretter eller består aftensmaden af tung og fed sauce, pommes frites og bøf bearnaise, så vil selv de med aller højeste ambitioner og viljestyrke højst sandsynligt ikke ende med en kost bestående af grønkålssalat, linsegryde og buddha bowl. Vi anbefaler derfor at du:

🌱

Introducerer nogle dage i ugen, hvor de sunde madvaner er på menuen – derefter kan du øge antallet af dage, hvor I spiser sundt derhjemme, så det på sigt bliver til en livsstil fremfor en kostplan.

🌱

Husk at sætte realistiske mål, hvor du inspireres til at nå dem, fremfor at du overvældes af dem. Dog kan du sagtens presse dig selv og familien lidt ved at øge antallet af sunde dage ugentligt – skulle det gå hen og påvirke jeres i forvejen travle hverdag, så vend tilbage til den opsætning, hvor I følte jer komfortable, men stadig udfordrede!

Hvis du kører træt i de samme sunde opskrifter, så kan du gøre det mere spændende ved at lave temaer. Dette kunne eventuelt være opskrifter inspireret af et bestemt køkken – det græske, måske det thailandske? Det kunne også være, at I derhjemme deles om at komme på nye, spændende opskrifter. Én kan være ansvarlig for den pågældende uge og så går opgaven videre til den næste – husk at skrive jeres favorit opskrifter ned, så I kan samle jer en sund familiekogebog! 

I kan også sætte jer for at lære én ny grøntsag at kende og finde lækre opskrifter med lige netop denne grøntsag. Der er masser af gode opskrifts-hjemmesider og blogs derude med både, sund, nem og ikke mindst velsmagende mad.
Her hos Nani er vi eksempelvis vilde med opskrifterne fra High on Life, hvor du finder varme grønne retter, men også de ”hurtige” smoothies.

🌱

 

💡

 

TIP: er fordøjelsen blevet sløv og træg efter julemaden? Så anbefaler vi en kur med vores vidunderlige kurpakke Fordøjelse! Den indeholder nemlig en unik og nøje afstemt sammensætning af ingefær, rød elm, kamille og artiskok.

Vores kurpakke Fordøjelse, indeholder urterne artiskok, kamille, ingefær og rød elm. Artiskok understøtter vores lever- og galdefunktion. Kamille afhjælper med ubehag, såsom luft i maven og opstød. Ingefær hjælper med at understøtte vores fordøjelse. Rød elm indeholder planteslim, som støtter slimhinderne og beroliger fordøjelsessystemet. Til sammen udgør urterne kurpakken Fordøjelse, som er din nye bedste ven!

 

Slut med at sige, at noget er ”forbudt” 
 

Det er helt normalt, at man i starten skærer dårlige vaner helt fra, fx den pose chips man har fået for vane at spise hver fredag aften, men hvis vi gør nogle ting helt ”forbudte”, så er det, at vi ofte tager det tungere, når og hvis vi falder i. Det kan påvirke vores rejse negativt og gøre at vi mister motivationen til at fortsætte, så vi anbefaler at du undgår, så vidt muligt, disse tankespor.

Vi må ikke være for hårde ved os selv, så i stedet for at gøre noget ”forbudt”, så kan vi gøre det til en sjælden fornøjelse!

Mangler du energien til at motionere? 
 

Hvis det er mangel på energi som gør at du ikke får motioneret, så er der heldigvis hjælp at hente. Det er hele idéen med kosttilskud, nemlig at tage tilskud til vores kost, som kan hjælpe os med at nå i mål.
Der er hjælp at hente fra blandt andet urter, så som Russisk Rod, da netop denne urt bidrager til mere mental og fysisk energi i perioder med træthed og udmattelse.
Den er desuden super god at tage her i vinterhalvåret, da den også støtter immunsystemet.

Vi har også en unik sammensætning af adaptogene urter, vitaminer og mineraler, i form af kurpakken Energi & Mental Ydeevne. Kurpakken gør det nemt for dig at støtte dig selv og din rejse med nemme færdigpakkede dagsdoser – sammensætningen er nøje udvalgt for at dække dig helt ind med de bedste næringsstoffer til en krop fyldt med energi!

Nani's anbefalinger til en sundere livstil

Hos Nani har vi udviklet et bredt sortiment af vitaminer, mineraler og urter, samt skræddersyet unikke kurprodukter, som hjælper dig godt på vej til en krop i balance.

Mineralerne

Vores Magnesium er på organisk planteform fra håndhøstet økologisk søsalat. Søsalat er nemlig rig på organisk bundne mineraler, herunder magnesium. Den organisk bundne form sikrer et mildt og biotilgængeligt tilskud. Magnesium bidrager til en normal muskelfunktion, et normalt energistofskifte, en normal proteinsyntese, samt at mindske træthed og udmattelse. Den er derfor virkelig god under opstart af fysisk træning, samt til dig, der dyrker meget sport.

Vores Jern+C er naturligvis også på organisk planteform. Den er udvundet fra boghvedespirer, samt koji-fermentering, og er sammensat med C-vitamin fra acerola kirsebær for optimal optagelighed. Jern kan være en fordel at tage, da den bidrager til en normal dannelse af røde blodlegemer, mindske træthed og udmattelse, samt bidrager til et normalt energistofskifte.

Kurprodukterne

Vores kurpakke Fordøjelse har vi beskrevet tidligere i blodindlægget. Den indeholder en unik sammensætning af urter, som på holistisk vis understøtter og plejer vores fordøjelsessystem og afhjælper med ubehag. Den beroliger desuden tarmsystemet og sætter gang i en besværet fordøjelse på naturlig vis. Kurpakken indeholder standardiserede urteekstrakter, så du sikres samme mængde aktive virkestoffer i hver dagsdosis. Vi anbefaler kurpakken Fordøjelse til dig, som gerne vil tage hånd om din fordøjelse, om det så er fordi at den er blevet sløv eller fordi den volder dig gener.

Vores kurpakke Energi og Mental Ydeevne kom vi også lidt ind på i blogindlægget. Kurpakken indeholder en nøje afstemt sammensætning af urterne Schisandra, Rosenrod, Russisk Rod og Citronmelisse, samt et kompleks af B-vitaminer og co-enzymet Q10. Energi og Mental Ydeevne er til dig, der er træt af at være træt! Den er din nye makker, hvis du netop har sat dig et nytårsforsæt om mere fysisk træning, flere gåture eller hvis du mangler energi til din hobby. 
Q10, på sin aktive form ubiquinol, bidrager til mere energi i hverdagen. Den indgår nemlig i den komplekse reaktion af cellernes energidannelse. Vores Multi B Kompleks indeholder alle de vigtige B-vitaminer, hvoraf B2, B6, samt B12 bidrager til at mindske udmattelse og træthed.
Schisandra har adaptogene egenskaber og kan øge evnen til at tilpasse sig stress, samt bidrager til at beskytte cellerne og vævet mod oxidative skader. Russisk rod og Rosenrod bidrager til en normal blodcirkulation og herigennem til hjernens ydeevne og reaktionsevne. Desuden bidrager Rosenrod til udholdenhed ved sport, samt understøtter Russisk Rod de mentale og fysiske evner i tilfælde af træthed og udmattelse. Slutvis har vi kombineret urterne med Citronmelisse, som bidrager til optimal afslapning og herigennem en god søvn.

Vores kurprodukt Vægt anbefaler vi til dig, der netop har sat dig for en livsstilsændring! Den indeholder en sammensætning af urter, som holistisk hjælper dig i gang med et eventuelt vægttab eller at bevare din idealvægt. Kurproduktet Vægt indeholder Artiskok, som kan bidrage med at nedsætte niveauet af lipider i blodet og dermed støtte vægttabet. Den understøtter afgiftning og vedligeholdelse af en sund lever, samt understøtter fordøjelsen. Grøn Te ekstrakt. Rosenrod bidrager til den fysiske ydeevne og til udholdenhed ved sportspræstationBlæretang hjælper i forhold til vægtkontrol ved at øge mætheden og bidrage til en normal afføringsfunktion (grundet fiberindholdet). Vha. den øgede følelse af mæthed, hjælper den med til et reduceret energiindtag. Tangens naturlige indhold af jod bidrager til et normalt energistofskifte.

Fiskeolie

Vores rene og friske Alaska Vildlaks Omega 3 fiskeolie er skånsomt koldpresset og udvundet af udelukkende bæredygtigt fangede vildlaks fra Alaskas klare vande. Fiskeolien er hverken opvarmet eller opkoncentreret, hvorfor den bevarer sin oprindelige triglyceridform, samt sin naturlige balance mellem omega-3 fedtsyrerne. Vi anbefaler vores Alaska Vildlaks Omega 3 særdeles til dig, der skal til at træne (fx løb) eller til dig, der vil øge din fysiske udholdenhedog styrke, da indtag af EPA og DHA-fedtsyrer bidrager til en normal hjertefunktion.

Du kan godt - vi hepper på dig !

Forhåbentlig har de ovenstående råd og tips givet dig mod på at fortsætte rejsen og gjort den mere realistisk og overkommelig at tilgå. Det handler nemlig om en livsstilsændring og ikke et projekt – den slags tager tid!

Vi håber, at du har fået mod på at gøre transformationen til dit nye og sundere jeg til en leg og en rejse, som du kan både overskue og nyde!

Del endelig dine tips og tricks i kommentarfeltet

 

Sunde hilsner,

Team Nani